Poliţist de frontieră, campion la tenis de câmp

 

„Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”- Pierre de Coubertin. După acest motto am început să îmi ghidez acţiunile în ceea ce priveşte  practicarea sportului”.

Sunt vorbele agentului de poliţie Ciprian Mircea Filip, de 27 de ani, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, compartimentul ture serviciu. A fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din data de 2 noiembrie, când a absolvit Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea - promoţia 2018.

Este o persoană mereu activă, motivată şi deschisă la noi provocări. Una dintre aceste provocări a fost când a luat pentru prima dată racheta de tenis în mână. Un sport total nou pentru el, dar pentru care a dezvoltat o pasiune în timp.

În anul 2014, sub îndrumarea bunului său prieten şi, totodată, antrenor de tenis, Emil Bront, a început să iau primele lecţii şi să descopere tainele „sportului alb”. Trecerea de la sportul practicat înainte, respectiv fotbalul, la un sport mult mai complex şi mai solicitant, cum este tenisul l-a ambiţionat şi l-a determinat să îşi depăşească limitele.

Odată intrat în „febra” tenisului, a început să participe la diferite concursuri destinate jucătorilor amatori, iar rezultatele nu au întârziat să apară, reuşind să obţină mai multe victorii atât la simplu, cât şi la dublu.

În perioada 9-14 septembrie 2019 s-a desfăşurat la Târgovişte faza finală a campionatului naţional de tenis al Ministerului Afacerilor Interne, unde, la prima participare, a reuşit să câştige medalia de campion la categoria 35 de ani.

„Această realizare îmi dă o deosebită satisfacţie şi totodată certitudinea că am făcut o alegere bună când am decis să practic acest sport.

În această meserie pregătirea fizică şi cea mentală sunt foarte importante. Pentru mine sportul a devenit un stil de viaţă, pe lângă meseria de poliţist de frontieră. Printre sporturile cu care îmi menţin  pregătirea fizică şi din care am făcut un hobby, mai pot enumera ciclismul si snowboardingul”.

 

 

  • Poliţist de frontieră, campion la tenis de câmp
  • Poliţist de frontieră, campion la tenis de câmp
  • Poliţist de frontieră, campion la tenis de câmp
  • Poliţist de frontieră, campion la tenis de câmp

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe