Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!

O vorbă din înțelepciunea populară spune că „orice început are și un sfârșit”. Și tot aici auzim adesea spunându-se că „orice sfârșit este, de fapt, un nou început”.

Iar „sfârșitul” pentru seria de pregătire mai 2021 - martie 2022 s-a materializat prin festivitatea de absolvire a școlii și acordarea primului grad profesional în 25 martie a.c. O zi frumoasă de primăvară, care a conferit acestui eveniment o lumină de sărbătoare sfântă închinată Maicii Domnului - Bunavestire. Veste bună pentru toți: 216 absolvenți au promovat cu succes examenul integrat de absolvire și au depus jurământul de credință al polițistului prin care își oferă întreaga pricepere și simțire slujirii poporului român și a cetățenilor Europei. Ceremonia absolvirii unei noi serii de elevi este solemnă pentru că îmbină momentul fericit al finalului școlarizării cu regretul încheierii unei etape de viață, unice în viața unui tânăr, unește prezentul cu viitorul și grijile cu speranța.

Ministerul Afacerilor Interne s-a întinerit prin alăturarea în structurile instituțiilor sale a proaspeților agenți de poliție, dornici și pregătiți să arate măsura valorii lor profesionale: MAI - 1, IGPF - 42, ITPF Giurgiu - 5, ITPF Oradea - 5, ITPF Sighetu Marmației - 44, ITPF Iași - 31, ITPF Timișoara - 30, Garda de Coastă - 38, IGI - 10 și DGP - 10.

Și pentru Isabela Ianculovici 25 martie va rămâne o zi cu amintiri inegalabile: după o intensă perioadă de pregătire și o luptă pe ultima sută de metri cu plutonul celor mai buni, a fost numită șefă de promoție, cu media 9.69 și a fost recompensată cu înscrierea numelui pe panoul de onoare al școlii, alături de șefii de promoție din anii anteriori.

Veste bună pentru părinți, bunici, prieteni, soți, soții - cei dragi ai lor, frumoși ca o icoană, mândria lor, sunt promisiunea unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, sunt mângâierea și răsplata tuturor eforturilor și a sacrificiilor pe care pregătirea pentru o astfel de carieră le presupune .

Veste bună pentru domnișoara... L.Ț., surprinsă de gestul temerarului Marian Reștea care, după ce a invitat-o pe aleasa inimii lui să iasă din anonimat, i-a adresat, hotărât, întrebarea „Vrei să fii soția mea?”. Printre lacrimi de bucurie și aplauze de încurajare, s-a auzit, cristalin, „Da!”  Felicitări, Marian!

Și, nu în ultimul rând, veste bună pentru Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea care, încă o dată, privește cu mândrie la cei 216 tineri și tinere, impecabili în ținuta lor de ceremonie, promoția cu numărul 32, pregătită cu multă dăruire și toată priceperea, de un corp profesoral de excepție, să servească patria la fruntariile ei. O promoție cu rezultate frumoase, ce își găsește un binemeritat loc II în ierarhia promoțiilor din 2017-2022.

A fost o festivitate de absolvire impunătoare, prin prestigiul și prestanța celor care ne-au onorat cu prezența: chestor de poliție Valentin Melnic, directorul Direcției Resurse Umane din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, viceprimarul municipiului Oradea, Arina Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, subprefectul județului Bihor, Bothazi Nandor, șefi ai structurilor din Ministerul Afacerilor Interne și din M.Ap.N, generali și ofițeri în rezervă sau retragere, foști colegi.

În alocuțiunea adresată invitaților, directorul școlii, comisar-șef de poliție Hotnoga Ionel a subliniat importanța „aderării acestor tineri la o profesie la care au sperat și visat, vocația că aceasta este calea lor în viață, dorința de a face ceea ce își doresc chiar dacă nu le-a fost și nu le va fi ușor. Cred că nu greșesc dacă afirm că oricine și-ar dori să îmbrace măcar o dată în viață frumoasa uniformă de polițist. Ar fi remarcabil ca tuturor celor sosiți în instituție în calitate de oaspeți să avem o cale de a vă putea transmite intensitatea, efortul, solidaritatea, oboseala dar și satisfacția simțită în cadrul unei zile de pregătire. Știți la ce concluzie generală s-ar ajunge? Că este greu să devii absolvent dar și că această meserie nu este pentru oricine.”

Mesajul de speranță și încredere al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, comisar-șef de poliție Ivașcu Victor Ștefan, transmis prin chestor principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general, a fost construit în jurul unor cuvinte cheie frumoase, cu un impact motivațional aparte: „cea mai frumoasă profesie”, „emoția”, „șansa”, „tinerețea”, „chibzuința”, „rolul vostru în societate”, „atenția”, „respectarea strictă a legii”, „empatie”. A amintit de asemenea de rolul major al polițiștilor de frontieră în evenimentele care au marcat istoria contemporană a umanității: pandemia de Covid 19 și exodul populației ucrainene generat de războiul purtat la frontierele României, subliniind profesionalismul, curajul și solidaritatea acestora. 

Chestor principal de poliție Ștefan Săvulescu, directorul general al Direcției Management Operațional din Ministerul Afacerilor Interne a transmis mesajul de felicitare al ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu ocazia festivității de absolvire a școlilor postliceale de poliție, poliție de frontieră și jandarmerie din Ministerul Afacerilor Interne subliniind că „Misiunile care vă vor fi încredințate nu vor fi dintre cele mai facile” și îndemnându-i pe tinerii agenți „să accepte provocările ce vor urma cu mult curaj și să le gestioneze cu onoare și profesionalism. Uniforma pe care o îmbrăcați vă obligă la o conduită ireproșabilă, vă obligă să respectați legea și să o aplicași cu maximă rigoare. În MAI nu este loc pentru interese în detrimentul legii și al cetățeanului. Fiți demni de această uniformă și fiți voi înșivă exemple de urmat pentru comunitățile în mijlocul cărora vă veți desfășura activitatea.[…] Să faceți alegeri înțelepte în viață, iar în profesie să fiți călăuziți mereu de simțul onoarei, datoriei și al sacrificiului față de România!”

Iar printre cuvintele de încurajare și apreciere, s-au auzit vocile ferme ale celor 216 agenți de poliție, care au jurat credință patriei, au intonat Imnul de Stat al României și Imnul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea - „Marșul lui Iancu”, rugăciunea de sacralizare rostită de preotul militar Ioniță Mircea, comenzile directorului școlii și ale conducătorului Gărzii de Onoare a școlii.

Defilarea formațiunilor de agenți și prezentarea onorului în ritmurile muzicii militare a încununat festivitatea  de absolvire. Le dorim încă o dată celor 216 agenți de poliție să pășească pe toate drumurile vieții cu pas ferm, hotărât, privirea senină și cu încredere spre viitor!

MULT SUCCES, DRAGI TINERI!

  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!
  • Țineți minte, sfârșitul nu-i aici!

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe