Istoric

La 1 aprilie 1920 a aparut primul numar al publicatiei lunare destinate ostasilor de la hotare: "Revista Granicerilor", sub egida unui Comitet de directie si a unui Comitet de redactie.
La 1 aprilie 1932 vedea lumina tiparului revista "Granicerul", avand acelasi profil si acelasi format ca si "Revista Granicerilor".
In primii ani de aparitie Comitetul de directie era prezidat de generalul de divizie Nicolae Uica, pe atunci la comanda trupelor de graniceri, ulterior ministru al apararii nationale.
La 23 octombrie 1945 se tiparea intaiul numar al gazetei graniceresti, Cuvantul Granicerilor, cu aparitie saptamanala si o redactie propriu-zisa, incadrata cu oameni a caror unica preocupare era scrisul. Noua publicatie era prezentata printr-un "cuvant inainte", de catre generalul Ilie Cretulescu, comandantul Trupelor de Graniceri.
In toamna anului 1945, aparea - pentru scurta vreme - si o alta publicatie, intitulata "Frontiera", doar in doua pagini, ca "organ militar de educatie, cultura si informatie a Regimentului 1 Graniceri". Ramane o gazeta insolita, "sufletul" ei fiind colonelul Pantelimon Comisel, ulterior general-locotenent si comandant al Trupelor de Graniceri (1948-1950).
Spre sfarsitul anului 1950 "Cuvantul Granicerilor" isi inceteaza existenta, luandu-i locul, tot cu o aparitie saptamanala si in aceeasi formula, gazeta "De Straja Patriei", care se adresa si altor categorii de militari.
Continuand traditia publicatiei anterioare, gazeta "In Slujba Patriei" isi face aparitia la 28 ianuarie 1956. Initial in 6 pagini (format mic), apoi in 6-8 pagini (format mare).
Spre sfarsitul primului trimestru al anului 1960, trupele de graniceri treceau in subordinea Ministerului Fortelor Armate (ulterior M.Ap.N.). In consecinta, in evolutia presei noastre intervenea o noua mutatie, la 7 aprilie, acelasi an, aparea revista "Granicerul", tot saptamanal, in 4 pagini (tabloid). Ultimul numar lua drumul catre cititorii sai din unitati si subunitati in ziua de 11 mai 1982.
Drumul acestei publicatii a fost reluat prin aparitia, la 6 decembrie 1990, a saptamanalului "Frontiera", in 4 pagini (tabloid), iar ulterior in 8 pagini bilunar, avand acelasi format A3.
Din 24 februarie 2000 apare intr-o forma grafica noua, specifica unei reviste, cu 28 de pagini (cu coperti policrome), lunar.
Din 2005, revista apare in format 32/36 pagini.

Contact: Bucuresti, Bulevardul Geniului nr. 42C, Sector 6, cod 060117;
Telefon: 021.316.25.98, interior 19334, 19335;
E-mail: revista.frontiera@mai.gov.ro.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe