Agent de poliţie Adina Frasin – Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Adina Frasin (21 de ani) din Sighetu Marmaţiei este încadrată la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei din luna noiembrie 2018, iar în momentul de faţă îşi desfăşoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei.

Deşi nu s-a gândit să urmeze o carieră în Poliţia de Frontieră, după terminarea Colegiului Naţional Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, la profilul vocaţional cu specializarea educator-învăţător, Adina Frasin a urmat sfatul mamei sale Ioana, şi a intrat la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

„Meseria de poliţist este una frumoasă deoarece tot timpul ai parte de provocări, viaţa ta fiind în acest fel una dinamică. Pe această cale îi mulţumesc mamei mele, pentru îndrumarea, susţinerea şi încrederea pe care mi le-a oferit de-a lungul timpului, dar în special atunci când m-am hotărât să urmez o şcoală în cadrul Poliţiei de Frontieră Române” – ne povesteşte colega noastră.

Adinei îi place foarte mult munca pe care o depune în cadrul Poliţiei de Frontieră, de aceea este şi foarte apreciată de către colegii din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei „Cel mai important este să fii un bun cunoscător al legislaţiei pe care trebuie să o aplici într-un punct de trecere a frontierei. Bineînţeles, la fel de importante sunt şi seriozitatea, munca în echipă şi respectul faţă de ceilalţi, lucruri pe care le-am învăţat şi dobândit de la scumpa mea mama. Tot de la mama am învăţat că trebuie sa fiu bună cu lumea, să iert şi să respect, iar de la tata am învăţat să nu mă dau bătută niciodată” – a spus Adina Frasin.

„Totodată, pe această cale doresc să le mulţumesc şi colegilor de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, mai exact celor din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei pentru profesionalismul de care dau dovadă. De la ei am învăţat multe lucruri care m-au ajutat la începutul carierei mele. Mă bucur că sunt înconjurată de oameni buni, calzi şi serioşi, la locul de muncă. De asemenea, sunt încântată că fac parte dintr-o echipă profesionistă cu care împreună contribuim la securizarea şi protecţia frontierei cu Ucraina, frontieră externă a Uniunii Europene” – a povestit colega noastră.

În timpul liber, Adinei Frasin îi place să joace tenis. „Am jucat timp de 4 ani de zile tenis în cadrul Fan Tenis Club Sighet, iar la competiţiile organizate de către acest club, am câştigat diferite medalii. Tenisul a fost şi este o pasiune pentru mine, sport pe care îl practic şi acum cu mult drag.”

O altă pasiune a ei este motociclismul, dar colegei noastre îi plac foarte mult călătoriile şi literatura universală. Este o fire deschisă, sociabilă şi îi place să-i ajute pe cei din jur.

„Privesc viaţa cu optimism şi îmi place să trec prin ea cu zâmbetul de buze. Cu siguranţă o să mă descurc în orice situaţie, deoarece sunt o fire ambiţioasă şi am încredere în forţele mele proprii” – a încheiat Adina Frasin.

 

  • Agent de poliţie Adina Frasin – Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei
  • Agent de poliţie Adina Frasin – Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei
  • Agent de poliţie Adina Frasin – Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe