Bancnotă de 50 de euro falsă, descoperită la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au identificat un cetăţean turc, care a încercat să achite taxa de pod cu o bancnotă de 50 de euro falsă.

În data de 14.01.2021, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, au fost sesizaţi de către angajatul societăţii care încasează taxa de pod, cu privire la faptul că un cetăţean a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 50 de euro, susceptibilă a fi falsă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a constatat faptul că persoana în cauză este un cetăţean turc în vârstă de 63 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă specifice uneia autentice.

Persoana în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota era falsă.

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe