Parteneriate în folosul comunității

La nivelul Poliției de Frontieră Române, prin asociațiile și organizațiile constituite, s-au derulat mai multe proiecte, în parteneriat, toate acestea fiind dedicate sărbătoririi Anului Centenarului Marii Uniri, declarat și Anul Omagial al Unității de Credință și de Neam.

Cel mai important proiect derulat de către polițiștii de frontieră activi, în rezervă și în retragere, a fost de curând, când aceștia și-au dat mână cu mână, la propriu și la figurat, și au realizat un lucru extraordinar, în cel mai pitoresc loc de pe Dunăre, la Cazane, în imediata vecinătate a statuii marelui rege dac Decebal, lângă Mănăstirea Mraconia.

Punerea în valoare a celor mai vrednici făuritori de istorie, reprezentați în basoreliefuri: Decebal, Traian, Mircea cel Mare, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Regele Ferdinand I și Regina Maria, a fost posibilă prin parteneriatul încheiat între Asociația Frontiera Gălățeană, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, respectiv Corpul Național al Polițiștilor, cu sprijinul conducerii centrale a Poliției de Frontieră.

Al doilea proiect a fost realizat la Cetatea Severinului, în baza unui parteneriat între Asociația „Frontiera Gălățeană”, Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin și Direcția Patrimoniu Istoric și Turism Cultural, ocazie cu care au fost amplasate la cetatea reconstruită prin fonduri europene, basoreliefurile lui Mircea cel Mare, fost ban de Severin și domnitor al Țării Românești, și pe cel al lui Vlad Țepeș, care a condus, de asemeni, Țara Românească într-o perioadă destul de tulbure.

Al treilea proiect, derulat tot în Mehedinți, a fost parteneriatul încheiat între Asociația „Frontiera Gălățeană”, Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin, Sectorul Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin și Promoția 1986 Pașapoarte - PCTF, acolo unde au fost amplasate basoreliefurile lui Decebal și Traian, la instituția de învățământ, și basoreliefurile lui Alexandru Ioan Cuza și Ștefan cel Mare, la Sectorul Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin.

Al patrulea proiect derulat de cei care activează sau au activat în Poliția de Frontieră, este parteneriatul încheiat între Asociația „Frontiera Gălățeană”, Școala gimnazială nr.7 Galați și Muzeul Județean Argeș, ocazie cu care a fost amplasat la cetatea Poenari basorelieful marelui voievod Vlad Țepeș.

Al cincilea proiect a avut loc pe data de 2 Iulie, în baza parteneriatului încheiat între Asociația „Frontiera Gălățeană” și Asociația Galați, ocazie cu care la Căminul pentru persoane vârstnice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, din Galați, a fost dezvelit basorelieful celei mai importante personalități din istoria poporului nostru, așa cum a fost votat de români și, totodată, Protectorul Spiritual al Poliției de Frontieră.

Cu această ocazie, se va face o slujbă de comemorare a marelui voievod, la 514 ani de la trecerea sa la cele veșnice, în plus se va face și o donație în produse alimentare pentru persoanele aflate în nevoi, cazate la această instituție de asistență socială.

Și, nu în ultimul rând, pe data de 3 Iulie, în baza parteneriatului încheiat între Asociația „Frontiera Gălățeană” și Asociația Galați va fi dezvelit basorelieful lui Vlad Țepeș la Regimentul 528 ISR Vlad Țepeș.

La această activitate sunt invitați Cercetașii României, Roza Vânturilor Galați și filiala brăileană a micilor cercetași, în total un număr de 30 de copii, pentru a participa nu doar la dezvelirea basoreliefului, ci și la prezentarea tehnicii specifice și a misiunilor specifice ale militarilor cercetași.

  • Parteneriate în folosul comunității
  • Parteneriate în folosul comunității
  • Parteneriate în folosul comunității
  • Parteneriate în folosul comunității
  • Parteneriate în folosul comunității

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe