Inițiativă Româno-Britanică privind Industria Transportatorilor

Grupările criminale organizate urmăresc transportatorii în vederea angajării acestora pentru a-și facilita propriile activități infracționale, oferind de cele mai multe ori o plată în schimbul acestor servicii. Pentru aceste grupări criminale sunteți dispensabili, fiind doar o unealtă în cadrul activității lor infracționale. Dacă sunteți prinși săvârșind astfel de activități precum traficul de persoane, puteți risca sentințe penale de până la 14 ani de închisoare în Marea Britanie, 10 ani de închisoare în România, precum și alte sentințe asemănătoare în celelalte state ale Uniunii Europene. Se merită riscul?

Ce poate face obiectul activităților suspecte?

  • Este necesar să deviați de la ruta inițial planificată?
  • Aveți suspiciunea pătrunderii unor persoane în remorca vehiculului dumneavoastră?
  • Ați observat ceva neobișnuit la locația de primire sau predare a mărfii care poate avea legatura cu traficul de migranti?
  • Ați observat că cineva vă urmărește?
  • Ați observat persoane în preajma vehicului dumneavoastră în timpul staționării acestuia?

2023 a fost anul cu cele mai multe decese în rândul migranților, cu peste 8500 de cazuri de dispariții și decese raportate în timpul în care aceștia erau transportați în condiții inumane peste mai multe frontiere.

Raportați activitățile suspecte

Daca ați observat sau auzit orice fel de activitate suspectă pe drumul către sau în preajma punctului de trecere al frontierei în legatură cu traficul de persoane sau migrația ilegală, sunati la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Română la numărul (+4) 021 9590. Acest număr este valabil 24/7. Puteți face diferența. Raportați orice astfel de incidente chiar acum.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe