Permise de rezidență false, descoperite la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră cinci permise de rezidență cu însemnele autorităților din Turcia, false.

În data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat la controlul de frontieră, ca pasageri într-un microbuz marca Mercedes, cinci cetățeni din R. Moldova, patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani.

În același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră și cetățeanul din R. Moldova, F.F., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

Toți cei cinci cetățeni din R. Moldova au prezentat la controlul de frontieră, pe lângă pașapoartele biometrice eliberate de autoritățile statului vecin și câte un permis de rezidență cu însemnele autorităţilor din Turcia.

În urma verificărilor suplimentare cu privire la autenticitatea permiselor de rezidență în cauză au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

De asemenea, în urma unui schimb de informații cu autoritățile de frontieră din R. Moldova, s-a stabilit că persoanele în cauză nu aveau emise astfel de documente.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele respective prin intermediul unui cetățean turc, în schimbul unor sume cuprinse între 300 și 400 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Permise de rezidență false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe