Permis de conducere fals cumpărat cu 300 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 07.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de ieșire din țară, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, S.A., cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 29 de ani.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au  descoperit, în portofelul său, un permis de conducere cu însemnele autorităților din România si fotografia acestuia imprimată, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere fals cu ajutorul unei persoane cunoscute prin intermediul unei rețele de socializare, în schimbul sumei de 300 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • Permis de conducere fals cumpărat cu 300 de euro

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe