Pericol pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea deşi permisul îi fusese retras şi nici nu era corespunzător categoriei pentru ansamblul rutier la volanul căruia s-a prezentat la control.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, cetăţeanul moldovean R.I., în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz și o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere categoriile "B" şi "C", iar pentru a putea conduce ansamblul rutier respectiv este necesară deținerea categoriei “BE”.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că R.I. are permisul de conducere retras, începând cu data de 21.02.2018 pentru o perioada de 36 luni.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

  • Pericol pe drumurile publice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe