Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Transilvania - Târgu Mureș

Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport Târgu Mureș este structura teritorială a Poliţiei de Frontieră Române, fără personalitate juridică, cu competenţă teritorială pe raza Aeroportul Internațional Transilvania Târgu Mureş. 

Funcționează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în regim de trafic internațional cu specific aeroportuar, asigurând respectarea prevederilor tratatelor, acordurilor, convențiilor și protocoalelor de frontieră și internaționale la care România este parte, având ca obiect de activitate deservirea liniilor aeriene și aeronavelor ce operează în trafic internațional, destinate transportului de persoane și mărfuri peste frontieră.

Datele de contact:

  • Adresa: localitatea Vidrasău, șoseauaTârgu Mureș - Luduș (E60), km 14,5, județul Mureș, 547612, în incinta Aeroportului Internațional Transilvania.
  • Tel/Fax: 0265.328.255
  • Email: aero.tgmures@igpf.ro

 Organizare:

  • Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport Târgu Mureş este subordonat nemijlocit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.
  • Activitatea derulată la P.P.F. Aeroport Târgu Mureș este coordonată de către directorul Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
  • Activitatea privind controlul trecerii frontierei prin punctul poliției de frontieră este coordonată, pe linie de specialitate, de către Serviciul Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi din cadrul Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei.

Principale atribuții:

Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport Târgu Mureș are ca obiectiv specific asigurarea unui înalt nivel al supravegherii și controlului trecerii frontierei de stat, prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, a faptelor specifice criminalității transfrontaliere, respectării regimului juridic al frontierei de stat, al pașapoartelor și străinilor, respectării ordinii și liniștii publice în zona de competență, în condițiile legii.

ConducereȘ

Șef Punct Poliție de Frontieră Aeroport Târgu Mureș: Subcomisar de poliție Bâzu Bogdan Vasile.

Programul de audiențe:

  • Programul de audiențe al conducerii P.P.F. Aeroport Târgu Mureș: Vineri: 09.00-11.00

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe