Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Delta Dunării - Tulcea

Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport „Delta Dunării” Tulcea este unitatea teritorială a Poliţiei de Frontieră Române, fără personalitate juridică, cu competenţă pe raza Aeroportului “Delta Dunării” Tulcea, care funcționează în regim de trafic internaţional asigurând coordonarea şi controlul trecerii frontierei de stat, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, a faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere, respectării regimului juridic al frontierei de stat, al paşapoartelor şi străinilor, respectării ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă, respectând tratatele, acordurile şi protocoalele la care România este parte.

Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport “Delta Dunării”  Tulcea este subordonat Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei şi coordonat de catre Serviciul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroportuar din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Aeroportul dispune de 2 terminale dotate corespunzător cerinţelor Catalogului Schengen care asigură separarea fluxurilor de pasageri în spaţiu sau timp. Dotarea  personalului P.F.R. este în general conformă cerinţelor Catalogului Schengen .

Date de contact

  • P.P.F.A „Delta Dunării” Tulcea este situat în partea de sud a municipiului Tulcea, la o distanţă de 15 km, pe Şos. Tulcea-Constanţa, DN22-E87.
  • Telefon/fax 0240.550.393, interior 26.280,
  • email : aero.tulcea@igpf.ro.

Organizare

P.P.F.A „Delta Dunării” Tulcea cuprinde compartimentul Conducere si Compartimentul Ture serviciu.

Principalele atribuții

Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport „Delta Dunării” Tulcea are competenţă pe raza Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea, care functionează în regim de trafic internaţional asigurând supravegherea, coordonarea şi controlul trecerii frontierei de stat, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, a faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere, prevenirii şi combaterii terorismului, respectării regimului juridic al frontierei de stat, al paşapoartelor şi străinilor, respectării ordinii şi liniştii publice, respectând tratatele, acordurile şi protocoalele la care România este parte.

Program de audienţe

Punctul de trecere nu dispune de spaţiu special amenajat pentru audienţe, drept pentru care nu se fac audienţe la sediul structurii.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe