Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași

Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași funcționează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în regim de trafic internațional cu specific aeroportuar, asigurând respectarea prevederilor tratatelor, acordurilor, convențiilor si protocoalelor de frontieră și internaționale la care România este parte, având ca obiect de activitate deservirea liniilor aeriene și aeronavelor ce operează în trafic internațional, destinate transportului de persoane si marfuri peste frontieră.

Date de contact

  • Adresă: Strada Moara de Vânt, nr. 34, Iași, 700750
  • Telefon: 0232 460 280
  • Fax: 0232 211 931
  • Email: ptfaeroportiasi@yahoo.com

Organizare

Punctul Poliției de Frontieră Aeroport Iași se subordonează direct Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, iar din punct de vedere logistic Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, personalul din cadrul structurii fiind distribuit după cum urmează: șef PPF, Compartiment Administrativ, Compartiment Secretariat și Compartiment Ture Serviciu.

Principalele atribuții

P.P.F. Aeroport Iaşi organizează şi efectuează controlul de frontieră al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi altor bunuri care intră sau ies în/din țară prin Aeroportul Internaţional Iaşi.

Scopul activităţii P.P.F. Aeroport Iaşi este îndeplinirea măsurilor şi sarcinilor specifice conform Planului de activităţi al I.G.P.F., a dispoziţiilor eşaloanelor superioare, rezolvarea situaţiilor operative din zona de responsabilitate, asigurarea legalităţii la trecerea frontierei de stat prin realizarea unui control de frontieră operativ, eficient şi civilizat al documentelor de călătorie prezentate de participanţii la trafic şi a aeronavelor de pasageri, aplicarea normelor prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 399/2016, a Manualului de bune practici pentru poliţiştii de frontieră precum şi a celorlalte regulamente şi decizii specifice.

Conducere

  • Șef PPF Aeroport Iași: Comisar de poliție Grămadă Gigi-Matei

Program de audiențe

  • Programul de audiențe al șefului P.P.F. Aeroport Iași este în fiecare joi, între orele 12-14, este afișat în zona publică, iar audiențele au loc în biroul șefului de punct.

 

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe