Întrebări frecvente

Cum se obține avizul de pescuit recreativ în apele de frontieră?
Este obligatorie prezentarea cazierului judiciar de către candidat la înscrierea la concurs?
Este obligatorie prezentarea documentelor care atestă studiile absolvite, în copie legalizată?
Care este perioada de sedere maxima autorizata in Romania a unui cetatean tert care este detinator al unei vize valabile emise de un stat Schengen?
Care este perioada de sedere maxima autorizata in Romania a unui cetatean tert care este detinator al unui permis de sedere permanent eliberat de un stat UE?
Care este perioada de sedere maxima autorizata in Romania a unui cetatean tert pentru care nu exista obligativitatea detinerii unei vize de intrare?
Ce conditii trebuie sa indeplineasca cetatenii straini pentru a intra in Romania?
Interdictia de intrare in Romania aplicata de Politia de Frontiera poate fi ridicata de aceeasi institutie
Cetatenii romani minori care mai detin si cetatenia altui stat trebuie sa indeplineasca conditiile de iesire din Romania prevazute de Legea 248/2005?
In ce conditii se poate permite iesirea din tara a unui cetatean roman minor, in situatia in care exista neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre parinti?
Ce mentiuni trebuie sa cuprinda, dupa caz, declaratia parintelui / parintilor, sau a reprezentantului sau legal, la iesirea din tara a unui cetatean roman minor?
Care sunt conditiile de calatorie pentru minorii care au dubla cetatenie, dintre care una romana si care calatoresc folosind documente de calatorie ale cetateniei straine?
Care este modalitatea de participare la procedura de achiziție publică organizată de instituția dumneavoastră?
Care sunt criteriile specifice de recrutare pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.?
Ce documente trebuie sa cuprinda dosarul de recrutare pentru incadrerea din sursa externa?
Care sunt condițiile legale de recrutare pentru încadrarea din sursă externă / admitere în instituțiile de invățământ ale Ministerului Afacerilor Interne?

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe