cetățeni români minori

Care sunt documentele care fac dovada stabilirii domiciliului ori reședinței minorului în altă țară?
Când este necesară apostilarea declarației părintelui/părinţilor prin care îşi exprimă consimţământul privind ieşirea minorului din ţară?
Schimbarea documentului de călătorie afectează valabilitatea declaraţiei notariale?
Este necesară traducerea declarației notariale în limba statului în care se efectuează călătoria?
Minorii peste 16 ani pot efectua călătorii în străinătate neînsoţiţi?
Minorului care deţine doar document de călătorie străin, dar cel puţin unul dintre părinţi are cetăţenia română, îi sunt aplicabile prevederile Legii nr. 248/2005?
Minorului care deţine mai multe cetăţenii, din care una este cea română, îi sunt aplicabile prevederile Legii nr. 248/2005?
Se poate face dovada reședintei unui minor în Marea Britanie cu pre settled sau settled status?
Cetatenii romani minori care mai detin si cetatenia altui stat trebuie sa indeplineasca conditiile de iesire din Romania prevazute de Legea 248/2005?
In ce conditii se poate permite iesirea din tara a unui cetatean roman minor, in situatia in care exista neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre parinti?
Ce mentiuni trebuie sa cuprinda, dupa caz, declaratia parintelui / parintilor, sau a reprezentantului sau legal, la iesirea din tara a unui cetatean roman minor?
Care sunt conditiile de calatorie pentru minorii care au dubla cetatenie, dintre care una romana si care calatoresc folosind documente de calatorie ale cetateniei straine?

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe