Ce mentiuni trebuie sa cuprinda, dupa caz, declaratia parintelui / parintilor, sau a reprezentantului sau legal, la iesirea din tara a unui cetatean roman minor?

Declarația părinților, a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului legal, va avea o valabilitate maximă de 3 ani de la data întocmirii și trebuie să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea de călătorii în străinatate de către minor, datele de identitate ale însoțitorului respectiv, indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinație, caz în care trebuie menționată persoana căreia urmează a-i fi încredințat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoțitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.

Modelul declaraţiei este postat în format pdf, pe site-ul de internet al Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe