Este necesar avizul P.F.R. pentru desfăşurarea activităţii de pescuit recreativ/sportiv pe fluviul Dunărea?

Pescuitul recreativ/sportiv pe fluviul Dunărea se desfășoară în baza avizului eliberat de către structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră Române, în conformitate cu prevederile legislației specifice în vigoare ce reglementează domeniul de referință, respectiv O.U.G. nr. 105 din 27 iunie 2001 privind frontiera de stat a României şi O.U.G. nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Astfel, pentru a putea pescui pe toată lungimea fluviului Dunărea este necesar obținerea avizul de pescuit recreativ de la nivelul fiecărei structuri teritoriale în a cărei compteneţă se află zona în care se intenţionează desfăşurarea activităţii. Datele de contact ale structurilor teritoriale, organizate la nivelul fiecărui județ, se regăsesc pe site-ul de internet al P.F.R. (www.politiadefrontiera.ro).

Valabilitatea avizului de pescuit eliberat de către structurile menționate este de 1 (unu) an de zile, începând cu data eliberării acestuia.

Totodată, vă informăm faptul că rubrica “zona de responsabilitate” din cererea de eliberare a avizului de pescuit recreativ se va completa cu numele județului pe raza căruia doriți să pescuiți.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe