Pot intra în România cetățenii români titulari ai unui document de călătorie eliberat de un alt stat?

În conformitate cu prevederile art.29 alin.3 din Legea nr. 248/2005 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, în cazul în care persoana care se prezintă în punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul României declară ca este cetăţean român, dar nu posedă documente eliberate de autorităţile române, valabile sau expirate, care să ateste identitatea acesteia, organele poliţiei de frontieră efectuează în cel mai scurt timp posibil verificările necesare pentru stabilirea identităţii şi cetăţeniei persoanei respective.

În această situație, în temeiul alin.4 al art.29 din actul normativ menționat anterior, dacă persoana este titulara unui document de călătorie eliberat de un alt stat şi îndeplineşte condiţiile de intrare pe teritoriul României, potrivit legii, organele poliţiei de frontieră permit intrarea acesteia în ţară în calitate de străin.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe