Este necesar obţinerea avizului P.F.R. pentru a naviga pe fluviul Dunărea în scop personal?

Pentru a naviga pe fluviul Dunărea în scop personal nu este necesar să obțineți în prealabil avizul Poliției de Frontieră Română.

Pentru îndeplinirea condiţiilor de navigabilitate pe fluviul Dunărea (documente, reglementări de navigaţie, reguli speciale, etc.), este necesar să vă adresaţi Autorităţii Navale Române (prin Căpităniile de port), autoritatea de stat competentă în domeniul de referinţă.

Pe timpul călătoriei vă recomandăm să navigați pe lângă malul românesc, până la linia de frontieră cu statul vecin, pentru a evita încălcarea regimului juridic al frontierei de stat a României, având în vedere prevederile O.U.G. nr. 105 / 2001 privind frontiera de stat a României, care stabileşte faptul că la fluviul Dunărea “frontiera trece pe mijlocul şenalului navigabil principal”.

De asemenea, trebuie să luaţi în considerare faptul că accesul în insulele sau ostroavele care nu aparţin statului român sau a căror apartenenţă nu a fost stabilită, este interzis, iar în insulele şi ostroavele româneşti accesul se face cu avizul şefului Sectorului Poliției de Frontieră în a cărui zonă de competenţă se află acestea.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe