Lava cake - Spectaculoasă, gustoasă, aspectuoasă și incredibil de simplă!

Colegii de pe nava amiral a poliţiei de frontieră îi spun „doctorul", fiindcă atunci când nu poartă uniforma, este polițistul îmbrăcat în halat alb, care se ocupă și de hrănirea echipajului, şi o face cu multă pasiune şi pricepere. Agentul şef adjunct George Miu sau „chef George” a reuşit să impresioneze prin măiestria preparatelor sale pe toţi cei care s-au aflat la un moment dat la bordul navei. Aflat in misiune in Catania, inspirat de vulcanul Etna, aflat nu departe de locul de acostare a navei, acesta ne-a prezentat un desert delicios: „Vulcanul de ciocolată” sau Lava cake.

Spectaculoasă, gustoasă, aspectuoasă și incredibil de simplă!

Se pare că vulcanul de ciocolată a fost descoperit din greşeală de către un bucătar francez care a lăsat prăjiturile de ciocolată prea puţin timp la cuptor. Astfel, mijlocul prăjiturilor a rămas necopt, iar când le-a tăiat, interiorul a început să curgă precum lava unui vulcan.

S-a descoperit astfel unul dintre cele mai bune deserturi cu ciocolată. Lava cake se serveşte fierbinte, imediat după ce a fost scoasă din cuptor, alături de o cupă de îngheţată.

Reţetă pentru 10 porţii:

  • Ciocolată - 200 gr.
  • Zahăr pudră - 150 gr.
  • Ouă - 4 buc.
  • Unt - 180 gr.
  • Făină - 150 gr.

Se amestecă ouăle cu zahărul şi se bat până compoziţia devine cremoasă

Se topesc la bain-marie untul şi ciocolata

Se amestecă cele două compoziţii şi se adaugă faina

Se omogenizează şi se pune în formele unse cu unt

Se dă la cuptorul încălzit în prealabil la o temperatură de 180 de grade pentru 10 minute.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe