Cetățeni străini opriți din drumul ilegal către Europa de Vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac - judeţul Arad au depistat  unsprezece cetăţeni din Maroc, Algeria și Libia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi pe osiile  automarfarelor, respectiv pe jos.

În acest weekend , poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac au efectuat controlul amănunţit asupra a două automarfare conduse de un cetățean ceh, respectiv un cetățean turc, care transportau diverse bunuri pentru societăți din Cehia și Germania. Cu ocazia efectuării controlului, au fost descoperiţi, ascunși sub osiile semiremorcilor automarfarelor, cinci cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni din Maroc cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanți de azil pe teritoriul României.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Nădlac au depistat șase cetățeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, pe jos.

Deoarece aceștia nu își justificau prezența în zonă, au fost conduși la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetățeni din Libia, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani și trei cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între  în vârstă de 25 și  33 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cetățeni străini opriți din drumul ilegal către Europa de Vest
  • Cetățeni străini opriți din drumul ilegal către Europa de Vest
  • Cetățeni străini opriți din drumul ilegal către Europa de Vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe