Ziua Eroilor la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea

În data de 02 iunie a.c. la invitația doamnei PLEȘ Mirela, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 din localitatea Gepiu și a domnului PURGE Ioan, primarul localității, un grup de 11 elevi de la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea, însoțiți de doamna comisar de poliție dr. Bologa Gabriela, ofițer specialist în cadrul Serviciului Metodică Planificare, au participat la activitățile comemorative desfășurate pentru omagierea eroilor căzuți pe câmpul de luptă în timpul celor două Războaie Mondiale.

Aceștia au susținut, alături de elevii Școlii Gimnaziale nr.1 din localitate, un moment vocal de cântece patriotice la Troița Eroilor Români din localitatea Gepiu - ”Deșteaptă-te române”, ”Eroi au fost” și ”Presărați pe-a lor morminte”.

Pentru pregătirea acestui moment în data de 30 mai a.c. un grup de elevi ai școlii din localitatea Gepiu au fost prezenți în școala noastră și au repetat cântecele patriotice selectate, sub bagheta magică, plină de pasiune și profesionalism, a domnului agent-șef principal de poliție Gal Sorin, coordonatorul Formațiunii de muzică din instituția noastră.

Activitatea de azi se înscrie în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia Zilei Eroilor și a constituit prilejul de a ne arăta recunoștința și de a păstra vie amintirea faptele de vitejie și curajul eroilor care s-au jertfit pentru țară și poporul român.

Este de apreciat efortul celor două instituții de învățământ de a sădi în inimile elevilor de la cele mai mici vârste până la maturitate sentimente de patriotism, mândrie și admirație pentru trecutul glorios al României.                

  • Ziua Eroilor la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea
  • Ziua Eroilor la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea
  • Ziua Eroilor la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe