Poliţia de Frontieră Română, participant la un proiect realizat în cooperare cu instituții din Norvegia

Specialiști psihologi din cadrul  Poliţiei de Frontieră Române au participat, în perioada 30 octombrie - 7 noiembrie a.c., alături de reprezentanți ai Penitenciarului Rahova, Centrului de Psihosociologie al MAI şi Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în Regatul Norvegiei, la activitățile organizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea etosului instituțional prin cooperare bilaterală cu entități similare din Norvegia - valorizarea diversității umane și promovarea dialogului intercultural”.

Proiectul se desfășoară în perioada 20 septembrie -31 decembrie 2016 și este implementat de Penitenciarul București Rahova, cu parteneri din Regatul Norvegiei – Correctional Services South Region, Trondheim Kommune și Phoenix Haga.
Obiectivul principal al proiectului este consolidarea parteneriatelor bilaterale susținute de Granturile Norvegiene – Programul RO18 – Întărirea capacității și cooperare instituțională între instituțiile publice, autoritățile locale și regionale române și norvegiene, care să contribuie la gestionarea profilului problematic al persoanelor care intră în contact cu sistemul de aplicare a legii, prin promovarea dialogului social intercultural și anti-discriminatoriu, din perspectiva ecologiei umane și sociale.

De asemenea, proiectul urmărește și realizarea unor obiective specifice, cum ar fi dezvoltarea competențelor interculturale și anti-discriminatorii în activitatea profesională, prin întărirea relațiilor bilaterale între entitățile românești și cele norvegiene, precum și dezvoltarea de parteneriate între instituții din aria de competență a justiției și afacerilor interne din România cu organizații similare din Regatul Norvegiei.

Potrivit agendei activităților, reprezentanții partenerilor români vor beneficia de expertiza norvegiană în ceea ce priveşte sporirea competențelor de lucru cu diferite tipologii de persoane prin valorificarea metodologiei norvegiene de formare a personalului care asigură suport psihologic, precum şi în domeniul standardelor de aplicare a instrumentelor care se pretează a fi suport pentru activitățile de mobilizare și cooperare europeană în aria gestionării profilului psihosocial problematic al persoanelor care intră în contact cu sistemul de aplicare al legii.

În cadrul celei de-a doua întâlniri, reprezentanţii României vor fi gazdele specialiştilor norvegieni, la sfârşitul lunii noiembrie a.c.

  • Poliţia de Frontieră Română, participant la un proiect realizat în cooperare cu instituții din Norvegia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe