Contrabanda e boală grea!


Combaterea fenomenului contrabandei cu țigarete continuă să reprezinte o prioritate pentru Poliția de Frontieră, sens în care sunt derulate acţiuni în toate zonele de competenţă, independent sau în colaborare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu in domeniul fiscal sau ordine si siguranţă publică.

Şi în acest an, eforturile poliţiştilor de frontieră au fost concretizate în capturi aproape zilnice în zona de competenţă. Astfel, în primele nouă luni, polițiștii de frontieră au reţinut în vederea confiscării, aproximativ 2,5 milioane pachete cu ţigări de contrabandă, cu o valoare aproximativă de 30 milioane lei, precum şi importante cantităţi de tutun.

De asemenea, prin parteneriate încheiate cu producătorii de ţigarete a fost dezvoltat şi segmentul de prevenire a acestui fenomen care prejudiciază nu doar veniturile la buget, ci reprezintă şi un real pericol pentru societate, alimentând infracționalitatea și crima organizată.

De-a lungul anilor, Poliţia de Frontieră Română a colaborat cu JTI Romania într-un cadru mai larg, fiind derulate mai multe campanii publice naţionale şi regionale de conștientizare a efectelor negative ale comerţului ilegal cu ţigarete, care reprezintă o dovadă a efortului comun pe care îl depun instituţiile de aplicare a legii şi producătorii de tutun pentru stoparea traficului ilegal de ţigarete.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe