Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Marea Neagră peste un kilometru şi jumătate de plase de pescuit monofilament, în care se afla peşte din specia calcan. Peştele care mai era încă în stare vie (19 calcani) a fost redat mediului natural. 
Poliţiştii de frontieră ialomiţeni au depistat, pe malul Braţului Borcea, un cetăţean român care pescuise, în perioada de prohibiţie, trei exemplare de peşte din specia sturion şi aproximativ 30 kg alte specii de peşte. 
Şi poliţiştii de frontieră tulceni au identificat doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune şi o bicicletă, cantitatea de 83 kilograme peşte fără documente justificative.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de patrulare şi verificare pe Marea Neagră, cu o ambarcaţiune din dotare, au descoperit, amplasate în apă, plase de pescuit de tip monofilament (interzise la deţinere şi utilizare).
În urma ridicării plaselor, au fost descoperite prinse în ele 33 bucăţi de calcan, din care 19 bucăţi, fiind în stare vie, au fost redate mediului acvatic.
Poliţiştii de frontieră au confiscat plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.600 metri, iar peştele capturat a fost predat, în prezenţa unui reprezentant ANPA, unei societăţi comerciale de profil, conform prevederilor legale.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit prin orice metode în perioada de prohibiţie" şi „deţinere sau folosire a uneltelor de plasă tip monofilament" fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 din O.U.G. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

În data de 02.06. a.c., în jurul orei 06.45, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Feteşti, aflată în misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a depistat în dreptul kilometrului fluvial 17,5 braţ Borcea, pe raza localităţii Făcăieni, un bărbat, în vârstă 32 de ani, domiciliat pe raza județului Ialomiţa, care tocmai pescuise cantitatea de aproximativ 30 kg peşte diferite specii.
Trei dintre exemplarele braconate erau din specia sturion, specie protejată și interzisă la pescuit pe tot timpul anului.
Peştele, fiind viu, a fost redat mediului acvatic de către poliţiştii de frontieră.
Persoana în cauză este cercetată în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie"  şi "pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit".
Pentru faptele comise, persoana in cauza riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani şi interzicerea dreptului de a pescui de la 1 la 3 ani.

Tot în data de 02.06.2016, în jurul orei 09.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe canalul Lipoveni, de pe raza localităţii Sarinasuf, a depistat doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 38 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transportau cu o ambarcaţiune, respectiv  o bicicletă, cantitatea de 83 kilograme peşte în stare proaspătă din speciile şalău, biban şi babuşcă, fără a deţine documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte , care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

  • Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră
  • Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră
  • Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră
  • Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră
  • Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră
  • Calcani şi sturioni redaţi mediului natural de către poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe