Practicarea meseriei cu documente false i-a adus o lucrare penală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat conducând un ansamblu auto, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Totodată, la controlul de frontieră colegii noştri au descoperit un permis de conducere şi un certificat de pregătire profesională, pe care bărbatul le folosea pentru a practica meseria de şofer, deşi documentele erau false.

În data de 15 iulie 2020, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul moldovean L.R., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un autovehicul marca MAN și o remorcă marca Freuehauf.

La controlul de frontieră, la solicitarea colegilor noştri, pe lângă documentele de călătorie, bărbatul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Totodată, la control a mai fost descoperit şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române, pe care erau înscrise datele bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că atât permisul de conducere cât şi certificatul de pregătire profesională, nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit faptul că, începând cu data de 25.05.2017, L.R. nu are dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 48 de luni.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentele, prin intermediul unor persoane, ale căror date nu le cunoaște, în schimbul sumei totale de 1.100 de euro. Acesta a mai adăugat faptul că a achiziţionat documentele cu scopul de a continua practicarea meseriei de şofer.

Pe numele conducătorului auto, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

  • Practicarea meseriei cu documente false  i-a adus o lucrare penală

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe