Măsurile și acțiunile de intervenție polițienească- elemente definitorii  ale profesiei de polițist de frontieră

În perioada 26-27.09.2018,  în cadrul Școlii de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin a avut loc sesiunea de comunicări științifice cu tema ,,Măsuri și acțiuni de intervenție polițienească”, activitate susținută în parteneriat cu Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual prin Biroul Executiv Teritorial P.F. Mehedinți și Corpul Național al Polițiștilor prin Consiliul Teritorial al Polițiștilor Mehedinți.

La această activitate structurată pe o sesiune de dezbateri și una practică au participat reprezentanți din cadrul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin,Tribunalului Mehedinți, Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, Inspectoratului de Jandarmi Mehedinţi, Gărzii de Coastă Constanța, Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu", Oradea, Compartimentului de Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți cât și specialiști din cadrul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R București.

Pornind de la necesitatea armonizării procedurilor de lucru pe linia executării măsurilor și acțiunilor polițienești în cadrul M.A.I. dezbaterile au vizat aspecte teoretice privind autoapărarea împotriva atacurilor de cuțit (obiecte tăietor-înțepătoare), folosirea forței fizice, a mijloacelor din dotare și a armamentului, oprirea și controlul mijloacelor de transport pe timpul executării misiunilor specifice, metode interactive folosite în instruirea elevilor/cursanţilor pentru aplicarea măsurilor polițienești cu caracter coercitiv precum și aspecte juridice care reglementează aceste măsuri.

Abordarea practică și într-o manieră modernă a tematicii în partea a doua a convocării a accentuat ideea organizării și desfășurării mai multor activități cu caracter practic aplicativ atât în școli cât și în structurile operative în cadrul pregătirii continue a personalului.

  • Măsurile și acțiunile de intervenție polițienească- elemente definitorii  ale profesiei de polițist de frontieră
  • Măsurile și acțiunile de intervenție polițienească- elemente definitorii  ale profesiei de polițist de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe