In acest sens, astazi, la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a fost prezent ministrul administratiei si internelor, domnul Vasile Blaga care a apreciat faptul ca aceasta aniversare este " un moment de bucurie pentru toti cei ce poarta cu cinste uniforma Politiei de Frontiera Romane, dar si un prilej de reflectie asupra responsabilitatilor incredintate, precum si asupra modului in care acestea sunt onorate " .
Totodata, ministrul administratiei si internelor a felicitat Politia de Frontiera Romana, la cei 141 ani de existenta institutionala, mentionand ca " institutia a demonstrat ca este o structura performanta, la nivel european, care se bucura de respectul si pretuirea structurilor similare din alte tari democratice".
De asemenea, cu acest prilej s-au desfasurat activitati menite sa recompenseze eforturile depuse de proprii lucratori, in indeplinirea atributiilor specifice, fiind apreciati asa cum se cuvine cei care au inregistrat rezultate deosebite in apararea fruntariilor tarii. Astfel, mai multi ofiteri si agenti au fost avansati inainte de termen, la gradul profesional urmator, 2 dintre lucratorii nostri - un ofiter si un agent - primind titlul de " politistul de frontiera al anului 2005 ".
Ofiterul premiat cu acest titlu onorant - comisar de politie Grozescu Sorin Tudor, seful Sectorului P.F. Cruceni - s-a remarcat in special in aceasta ultima perioada cand capriciile vremii au distrus localitati intregi si au pus in pericol viata mai multor oameni, lucratorul nostru implicandu-se activ in organizarea, conducerea si derularea actiunilor de interventie pentru ajutorarea populatiei sinistrate din zona Cruceni - Foeni. Totodata, constient fiind de iminenta pericolului ce ii pandea pe localnici, ofiterul a participat personal la inlaturarea efectelor inundatiilor, reusind sa salveze, in ultimul moment, vietile a trei persoane ramase izolate.
Cel mai bun agent al Politiei de Frontiera Romane din acest an este Stoian Ionel, din cadrul I.J.P.F. Ialomita care s-a remarcat printr-o intensa activitate informativ-operativa, concretizata prin rezultate seminificative la nivelul structurii din care face parte. Mai mult decat atat, datele obtinute in procesul muncii de catre agentul ialomitean, au fost de un real ajutor si pentru colegii din cadrul altor inspectorate judetene ale Politiei de Frontiera, printr-o comunicare de exceptie si capacitate de munca in echipa reusindu-se capturarea, in PTF Giurgiu a 3 kg aur ce urma sa fie introdus ilegal in Romania.
La finalul activitatii, inspectorul general al Politiei de Frontiera romane - chestor de politie Nelu Pop - a transmis un mesaj de incurajare tuturor politistilor de frontiera, precizand ca, alaturi de alte institutii ale statului, " misiunea Politiei de Frontiera capata valente majore in realizarea sigurantei nationale si a securitatii spatiului european ". De asemenea, domnul chestor de politie Nelu Pop si-a exprimat convingerea ca " politistii de frontiera vor reusi sa indeplineasca, in cele mai bune conditii, obiectivele propuse, chiar daca misiunea pe care o are fiecare reprezentant al acestei institutii este pe cat de onoranta, pe atat de dificila, necesitand profesionalism, efort, abnegatie si onestitate ".