Prin programul „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, mii de elevi au vizitat structurile Poliţiei de Frontieră

Poliţia de Frontieră Română s-a alăturat, şi în acest an, programului educativ, extracuricular şi extraşcolar „Şcoala Altfel Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, iniţiat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, la nivelul tuturor şcolilor din România. Astfel, mii de elevi au vizitat sediile Poliţiei de Frontieră au asistat la exerciţii demonstrative au avut ocazia să cunoască dotările şi activităţile celor care păzesc graniţa României.

Astfel, în "săptămâna atlfel", structurile teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Române au fost vizitate de peste 8.500 de elevi din cadrul mai multor şcoli din ţară, ocazie cu care au fost informaţi cu privire la ceea ce înseamnă profesia de poliţist de frontieră şi care sunt atribuţiile şi rolul acestei instituţii în supravegherea şi controlul frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iași a organizat la nivelul tuturor structurilor subordonate, pentru aproximativ 2.000 de elevi, prezentări de tehnică, exerciții demonstrative, exerciții de dresaj canin, prezentări de sedii.

Mai mult, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Foltești au iniţiat o acţiune de  ecologizare a Lacului Vlăscuța, arie protejată situată în zona de frontieră, activitate la care au participat elevii Şcolii Gimnaziale ”Gheorghe Poalelungi” Măstăcani.

Şi elevii din cadrul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade din Galați”, însoţiţi de cadre didactice, s-au deplasat alături de polițiștii de frontieră în zona Bazei de Agrement de pe raza localităţii de frontieră Frumuşiţa, unde au participat la un studiu științific referitor la specificul florei şi faunei din lunca joasă a Prutului inferior.

În perioada 18-22.04.2016, un număr de peste 4000 de elevi de la şcolile din judeţul Giurgiu au vizitat Muzeul Poliţiei de Frontieră Giurgiu, respectiv sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

În cadrul vizitelor, elevilor li s-au prezentat istoria acestei structuri, activităţile specifice ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei, principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră, tehnica din dotare, cu precădere mijloacele de transport, o autospecială care funcţionează pe principiul termoviziunii.

De asemenea, I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi sectoarele subordonate – S.P.F. Poienile de Sub Munte, S.P.F. Valea Vişeului, S.P.F. Vişeu de Sus etc. au fost gazdele a peste 500 de elevi din cadrul mai multor şcoli de pe raza judeţelor Maramureş şi Suceava. În cadrul programului s-au desfășurat: prezentări de tehnică, exerciții demonstrative cu câini de serviciu, vizitarea sălii de tradiții din cadrul S.T.P.F. Suceava, precum și vizita şi prezentarea ansamblului monumental din curtea I.T.P.F Sighetul Marmației.

La Constanţa, vedeta acestui eveniment a fost „Ştefan cel Mare”, nava amiral a Poliţiei de Frontieră Române ancorată în portul Constanţa, care a fost vizitată de şcolarii de pe raza judeţului.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în zona de competenţă a I.T.P.F. Timişoara, unde 1000 de elevi din cadrul mai multor şcoli de pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi au putut viziona filme care prezintă activitatea lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sau au asistat la un exerciţiu demonstrativ al detaşamentului de intervenţie al instituţiei.

La finalul demonstraţiilor, copiii au avut posibilitatea de a se urca în autospecialele de intervenţie din dotarea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

  • Prin programul „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe,

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe