Aproximativ 30 % din locurile scoase la concurs in Politia de Frontiera au ramas neocupate

In luna noiembrie a acestui an, Politia de Frontiera Romana a scos la concurs, in vederea ocuparii locurilor vacante, 313 posturi, din care 61 de ofiter, 242 de agent si 10 de personal contractual .

La concursurile organizate s-au inscris un 3.825 candidati, inainte de probele eliminatorii fiind inregistrati, in medie, peste 13 concurenti pe loc.

In urma corectarii lucrarilor, au ramas neocupate 21 de locuri de ofiter, 82 de agenti si 4 de personal contractual, locurile vacante (107) urmand a fi scoase la concurs in perioada imediat urmatoare.

Anterior desfasurarii concursurilor, conducerea Politiei de Frontiera Romane a dispus o serie de masuri menite sa previna comiterea unor eventuale fraude legate de subiectele de examen si corectarea lucrarilor.

Astfel, pentru probele scrise, subiectele de examen s-au elaborat la sediul IGPF, in dimineata zilei de examinare, de catre o comisie numita cu o ora inainte de inceperea concursului.

Pentru examenul care s-a desfasurat la structurile teritoriale, subiectele au fost transmise de catre IGPF printr-un sistem securizat, iar prelucrarea acestora s-a facut doar de catre comisia de examinare.

Raspunsurile pentru corectarea lucrarilor au fost transmise de catre comisia din cadrul IGPF dupa finalizarea concursului si predarea lucrarilor catre toti candidatii.

Concursul s-a desfasurat sub o stricta supraveghere, iar in urma verificarii documentelor depuse, au fost eliminati din concurs sase candidati, trei dintre acestia alegandu-se cu dosare penale pentru fals in declaratii (doi fiind depistati la Satu Mare si unul la Oradea). De asemenea, alti 12 candidati nu au mai sustinut testul scris, ca urmare a faptului ca nu au indeplinit baremele la evaluarea performantelor fizice.

Intarirea componentei operative a Politiei de Frontiera Romane prin recrutarea specialistilor in domeniile specifice reprezinta un factor important in indeplinirea angajamentului asumat in urma recomandariilor Uniunii Europene de asigurare a unui nivel inalt de control la frontierele Romaniei, in special la viitoarea granita externa a Uniunii Europene .

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe