3 moldoveni si 1 roman "salvati" de politistii de frontiera aradeni, de la efectuarea unei "calatorii incomode" catre U.E.

           Intr-un interval de numai 1 ora, politistii de frontiera din cadrul PTF Curtici, jud. Arad au depistat 4 persoane - 3 cetateni din Republica Moldova si 1 roman - care intentionau sa iasa ilegal din tara, ascunsi fie sub vagon, fie sub remorcile unor TIR-uri aflate pe platforma unor trenuri internationale.
           Primul caz de acest gen a fost inregistrat in aceasta noapte, in jurul orei 01.15, la punctul de frontiera sus-mentionat unde, cu ocazia efectuarii formalitatilor de iesire din tara asupra autocamioanelor incarcate pe platforma unui tren international, politistii de frontiera au descoperit trei persoane, ascunse sub remorcile a 2 TIR-uri.
           Fiind demarate cercetarile, s-a stabilit ca cei trei sunt cetatenii din Republica Moldova Mihail J., in varsta de 35 ani, Ion C., de 34 ani si Sergiu T., de 24 ani care intrasera legal in tara noastra, in baza documentelor personale de calatorie.
           Conform propriilor declaratii, moldovenii voiau sa ajunga fraudulos in Italia, pentru a-si gasi locuri de munca bine platite, insa nu aveau vize care sa le permita efectuarea unei asemenea calatorii pe cale legala. In acest sens, cei trei au urcat pe platforma, intre localitatile Vladimirescu si Arad, intr-o zona unde trenul are restrictie de viteza si s-au ascuns sub remorcile autocamioanelor, convinsi fiind ca astfel vor reusi sa treaca "neobservati" de controlul de frontiera.

           O ora mai tarziu, efectuand controlul asupra trenului international care circula pe relatia Bucuresti-Budapesta, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi punct de trecere - PTF Curtici, jud. Arad - l-au descoperit, ascuns pe cutia de aerisire aflata sub unul dintre vagoanele din componenta garniturii, pe cetateanul roman Razvan B., in varsta de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Prahova.
           Returnat anterior din Germania, cel in cauza avea suspendat dreptul de folosinta al propriului pasaport pentru o perioada determinata, fapt ce nu l-a determinat, conform propriilor declaratii, sa renunte la "visul" sau de a munci fara forme legale, in strainatate.

           In ambele cazuri, politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor implicate, acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor, urmand a fi prezentate in fata parchetelor teritoriale, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe