Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări cu privire la trei cetățeni români care au desfășurat, activități de pescuit comercial, neautorizat.
Pe parcursul zilei de 15 septembrie a.c., pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice privind combaterea braconajului piscicol, poliţiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila - ITPF Iaşi, au depistat pe malul stâng al brațului Măcin, în zona km. 54 al fluviului Dunărea, un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, care desfășura activități de pescuit comercial, neautorizat, folosind o barcă din tablă și două plase de pescuit, una din nailon în două fire și una din ață.
Ulterior, colegii noştri au depistat și pe raza localității Stâncuța, pe un canal de irigații din zona kilometrului fluvial 219 alți doi bărbați, cetățeni români, care desfășurau activități de pescuit folosind o unealtă de tip prostovol și o plasă de pescuit comercial tip setcă, fără a deține autorizațiile necesare.
În urma activităților de constatare au fost descoperite mai multe kilograme de pește din speciile: caras, mreană, plătică, biban, roșioară și șalau, plase însumând 75 de metri, o unealtă de pescuit tip prostovol și o barcă din tablă care a fost lăsată în custodie.
Bunurile utilizate în activitatea de pescuit ilegal, în valoare de 1530 de lei, au fost ridicate în vederea introducerii în camera de corpuri delicte, iar cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale pentru valorificare, în interesul statului.
În cauză, au fost întocmite lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără liciență sau autorizație și deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.