Unsprezece cetățeni străini depistați la P.T.F. Vărșand. Opt dintre aceştia, ascunşi într-un ansamblu rutier încărcat cu autoturisme.


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Vărșand  au depistat, 11 cetăţeni din Bangladesh, Nepal, India și Afganistan, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu fier beton  și autoturisme. Aceştia  au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen.

În data de 30.09.2022, în jurul orei 00.10 la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, şapte autoturisme Dacia Duster, din  România pentru o societate din Belgia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți ascunși, în autoturismele  transportate, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Nepal, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, colegii noştri au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean ucrainean. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta fier beton  din Turcia pentru o societate din Polonia.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, trei persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză, sunt cetățeni din India și Afganistan şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Spaţiul Schengen.  Aceştia au solicitat o formă de protecţie internaţională în ţara noastră.

În cele două cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Unsprezece cetățeni străini depistați la P.T.F. Vărșand. Opt dintre aceştia, ascunşi într-un ansamblu rutier încărcat cu autoturisme.
  • Unsprezece cetățeni străini depistați la P.T.F. Vărșand. Opt dintre aceştia, ascunşi într-un ansamblu rutier încărcat cu autoturisme.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe