Un urmărit internaţional şi unul general, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane pe numele cărora erau emise un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea și un mandat european de arestare.

În data de 15.04.2017, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Ion G., în vârstă de 33 de ani, din judeţul Ialomiţa, pasager în trenul Inter Regio, pe relaţia Bucureşti - Viena.În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autoritățile din Austria, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul acestui stat.

În data de 16.04.2017, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Emilian O., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Constanţa.Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi are de executat o pedeapsă de 10 luni. 

În ambele cazuri, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării unor măsuri legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe