Un urmărit internaţional şi unul general, depistaţi la frontieră

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat doi bărbaţi, căutaţi de autorităţile din Suedia şi România, pentru infracţiuni contra persoanei şi infracţiuni de ameninţare.

În data de 10.03.2017, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Gabriel P., în vârstă de 27 de ani, din judeţul Bacău. Acesta circula ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România.În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din Suedia, un mandat european de arestare , pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei.

În data de 11.03.2017, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Vasile B., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Neamţ.Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, bărbatul având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 2 luni. În ambele  cazuri, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe