Un cetăţean din Bangladesh depistat cu permis de rezidenţă fals la P.T.F Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Curtici au depistat un cetăţean din Bangladesh, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosindu-se de un permis de rezidenţă fals. 

În data de 17.10.2019, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat care călătorea ca pasager într-un tren internațional pe relaţia Bucureşti Nord – Viena.

La controlul specific, bărbatul a prezentat un permis de rezidenţă ce avea însemnele autorităţilor spaniole.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean Bangladesh, are 30 de ani şi este solicitant de azil în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe