Trei irakieni depistați într-un autoturism în cadrul unor acţiuni preventive

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, într-un autoturism în apropierea Aeroportului Internațional Arad, trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În data de 28.11.2022, în jurul orei 18:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunii, au fost identificați, într-un autoturism, în apropierea Aeroportului Internațional Arad, trei cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Irak, care nu figurează ca intrați în mod legal în România.

După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurilor M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe