Trei bărbați urmăriți internaţional și general, depistați la frontieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat trei cetăţeni români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi internaţional și general. Pe numele lor erau emise, de către autorităţile din Austria şi România, mandate europene de arestare, aceștia având de executat pedepse cu închisoarea.

Azi dimineaţă în jurul orei 05.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județ Bihor, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, pasager într-un autoturism înmatriculat în  România, cetăţeanul român Marius G., în vârstă de 39 de ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile austriece, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Borş şi Nădlac II-Csanadpalota au depistat doi cetăţeni români, ambii în vârstă de 28 de ani, pe numele cărora autorităţile române emiseseră mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, furt şi furt calificat.

În toate cazurile, bărbații au fost predați unor echipe operative din cadrul I.P.J.  Bihor şi Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe