Şase cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat şase cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 09.03.2020, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria, şase cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, colegii noștri i-au condus pe cei șase cetățeni străini la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Siria şi unul din Irak, cu vârste cuprinse între de 24 şi 59 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor şase persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Şase cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe