Peste 11 tone de deșeuri, constând în electrocasnice uzate, depistate la P.T.F. Borș II

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu  11.277 de kilograme de deșeuri formate din electrocasnice uzate, deoarece şoferul vehiculului nu a putut prezenta documente necesare importului.

În data de 27.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 21 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu deșeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care șoferul nu poseda documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 11.277 de kilograme de deşeuri.

Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe