Patru urmăriţi general, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, Turnu şi Borş au depistat patru persoane care figurau  în bazele de date ca fiind urmăriţi general de către autoritățile din România. Pe numele lor erau emise mandate europene de arestare, aceștia având de executat pedepse cu închisoarea.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Augustin B., în vârstă de 59 de ani, din judeţul Satu Mare.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Iulian C., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Cluj.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea  infracţiunii  de furt calificat, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi 4 luni.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţenii români  Egyedi C., în vârstă de 29 de ani si Florian Ş., în vârstă de 28 de ani, ambii din judeţul Constanţa.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbaţilor erau emise, de către autorităţile române, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea  infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a  poseda permis de conducere, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani, respectiv 1 an de închisoare pentru săvârşirea  infracţiunii de conducere pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

În toate cazurile, bărbații au fost predați unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad  şi Bihor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe