Patru cetăţeni străini depistați de polițiștii de frontieră arădeni


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patru cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera,în Ungaria, ascunși într-un automarfar încărcat cu PAL, respectiv pe jos, cu scopul a ajunge în state din Spaţiul Schengen.

Astăzi dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, PAL pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani.

În data de 16.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos în terminalul de marfă aflat pe sensul de ieșire din țară. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este cetățean din Afganistan, solicitant de azil în țara noastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Patru cetăţeni străini depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe