Paisprezece cetățeni străini depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 14 cetăţeni din Bangladesh, India și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos. Șoferii autovehiculelor sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 29.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui cap tractor înmatriculat în România, care se deplasa pe ruta România – Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, patru cetățeni străini (o persoană în spațiul de depozitare al cabinei și 3 ascunse în spațiul de odihnă al șoferului).

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul pentru un autoturism condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în portbagajului autoturismului, doi cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din India, în vârstă de 30, respectiv 31 de ani, intrați legal în România.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos. Pentru prevenirea unor eventuale treceri frauduloase a frontierei, două patrule s-au deplasat în zona respectivă și au acționat pentru identificarea şi interceptarea acestora.

Persoanele în cauză au fost conduse  la sediul sectorului pentru verificări, unde colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, intrați legal în țara noastră.

În toate cauzele sus-menţionate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini,  urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Paisprezece cetățeni străini  depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei
  • Paisprezece cetățeni străini  depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei
  • Paisprezece cetățeni străini  depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei
  • Paisprezece cetățeni străini  depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe