Opt cetăţeni afro-asiatici, depistați în zona de competență a S.P.F. Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Borş au depistat în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competență opt cetățeni din Libia, Algeria, Irak și Siria, care intenționau să iasă ilegal din România.

În data de 14.12.2019, în jurul orei 21.30, un echipaj format din polițiști de frontiera, aflat în serviciu în zona de competență Sectorului Poliției de Frontiera Borș, a oprit la control, pe comunicația Borș-Santău, un autoturism care circula în regim taxi. În autoturism au fost identificate trei persoane, cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Extinzând verificările, în apropierea localității Tămășeu, au fost mai descoperiți alți cinci cetățeni străini, care se deplasau pe jos spre frontiera cu Ungaria.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetățeni Libia, Algeria, Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei opt cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Opt cetăţeni afro-asiatici, depistați în zona de competență a S.P.F. Borș   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe