Nădlac II: 4 cetățeni etiopieni ascunși într-un TIR


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, în urma unui apel la 112 efectuat de către șoferul unui automarfar, 4 cetăţeni din Etiopia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În această dimineață, în jurul orei 07:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, polițiștii de frontieră au fost sesizați cu privire la faptul că un cetățean român, șofer al unui automarfar înmatriculat în România, a apelat numărul unic de urgență 112, reclamând zgomote în semiremorcă.

Colegii noștri s-au deplasat spre locul unde se afla ansamblul rutier și au efectuat un control amănunțit în urma căruia au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 4 cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Etiopia, intrați legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Nădlac II: 4 cetățeni etiopieni ascunși într-un TIR

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe