Minor depistat la frontieră cu documentul de identitate al unei rude

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr în vârstă de 17 ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară folosind documentul de identitate al unei rude.

În data de 18.05.2019, ora 13.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac I - Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism marca Ford, un cetăţean român care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile române.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul Punctului de Trecere al Frontierei, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Constanța, iar documentul prezentat la control aparţine unei rude a acestuia. Totodată, s-a mai stabilit faptul că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Suedia, la o prietenă, deși nu era însoţit şi nu deţinea documentele necesare pentru a putea trece frontiera. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe