La volan cu permisul de conducere anulat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş  au depistat un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Astra  fără a poseda permis de conducere.

În data de 10.03.2017, ora 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş - I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Paul M., în vârstă de 43 de ani, din judeţul Bihor, la volanul unui autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Germania.Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a declarat că nu poate prezenta  permisul de conducere deoarece l-a pierdut, motiv pentru care au fost demarate verificări.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cetăţeanul român are dreptul de a conduce anulat. La cercetări acesta a recunoscut că în cursul anului 2012 a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 10 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz recoltare probe biologice, fiindu-i anulat permisul. Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe