Femeie din România cu documentul de identitate al altei persoane, depistată de poliţiştii de frontieră la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

În data de 06.08.2020, în jurul orei 17.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un microbuz, înmatriculat în România, o persoană de sex feminin.

La controlul specific, femeia a prezentat o carte de identitate ce avea însemnele autorităților din România.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, declarându-şi identitatea ca fiind  R.R., în vârstă de 20 de ani.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană de sex feminin, fără a plăti nicio sumă de bani.A recurs la această metodă deoarece nu posedă document de identitate eliberat pe numele ei şi dorea să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe