Femeie depistată la P.T.F. Nădlac II cu documentul de identitate al altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II au depistat o femeie, cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

În data de 07.08.2019, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, o persoană de sex feminin care călătorea ca pasager într-un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 22  ani, care a declarat că a găsit cartea de identitate pe plajă în Constanţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Femeie depistată la P.T.F. Nădlac II cu documentul de identitate al altei persoane

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe