Fals privind identitatea descoperit la P.T.F. Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o tânără din România care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, prezentând la control un document care aparţinea altei persoane.

În data de 19.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Polonia, o tânără care s-a legitimat cu un pașaport, eliberat de autoritățile din România.

Cu ocazia verificării documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este cetăţean din România și intenționa să ajungă în Franța, însă a apelat la această metodă deoarece era minoră și nu avea acordul părinților să iasă din țară.

Minora a fost preluată de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad.

Lucrătorii noştri au iniţiat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe